Haridustöötajaid üllatab Jürgen Ligi haridusministri kohal

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Marko Saarm

Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Reemo Voltri rääkis, et haridus- ja teadusministri portfelli rändamine Reformierakonnale oli suur üllatus. Sama üllatav on ka spekulatsioon, et ministrikohale võiks asuda Jürgen Ligi. Liit ei ole veel kindel, kas see on positiivne või negatiivne üllatus.

Reemo Voltri kinnitusel oli väga üllatav, et haridusministri portfell Reformierakonnale rändas. «Reformierakonna käes pole portfell olnud 20 aastat (Jaak Aaviksoo Tiit Vähi valitsuses 1995-1996). Kui hakkasime mõtlema,  kellest reformierakondlastest võiks saada haridusminister, siis oli suhteliselt suur nõutus. Haridusküsimustes ei ole neil viimasel ajal väga suurt eestkõnelejat olnud,» ütles Voltri.

Siis tuli aga uudis, et kuulduste kohaselt võib see olla Jürgen Ligi. Voltri sõnul oli see veel suurem üllatus. «Hetkeni, kui see nimi välja pandi, ei ole eelnevalt kordagi jõudnud selle mõttega mängidagi. Selles mõttes kindlasti ootamatu käik.»

Samas ei osanud Voltri veel öelda, kas see käik on positiivne või negatiivne. «Kindlasti on tegemist kogenud poliitikuga, aga kuivõrd härra Ligi on haridusvaldkonna ja selle probleemidega kursis... See teeb ettevaatlikuks. Teades Jürgen Ligi põhimõttekindlust, siis kui ta tõesti hakkab hariduse eest võitlema, nagu ta haridusministrina peaks tegema, siis tema sihikindlust arvestades võiks see haridusele palju positiivset tuua.»

Ossinovskiga rahul

Seega ei oska Voltri praegu veel rõõmustada. «Kohtuks ministriga ära, kuulaks tema mõtted ära ja siis vaataksime, kuidas hakkab koostöö minema.»

Küsimuse peale, kas Voltri mäletab Ligi suust mõnda haridusteemalist kommentaari, vastas Voltri, et «kui Aaviksoo küsis õpetajatele palka juurde, siis Ligi kommentaar oli, et õpetajad saavad niigi palju palka».

Ka teeb haridustöötajaid ettevaatlikuks see, et kui erakondade valimisprogrammis olid konkreetsed numbrid, siis koalitsioonilepingus kuigi palju konkreetsust ei olnud. «Seda arvestades väga julgustav see ei ole, et nüüd on portfell Reformierakonna käes.»

Voltri sõnul oli koostöö sotsi Jevgeni Ossinovskiga konstruktiivne ja õpetajatel ei oleks olnud selle vastu midagi, kui see oleks jätkunud. «Jõudsime näiteks õpetajate, ministeeriumi ja koolijuhtidega sügisel ka hea tahte kokkuleppeni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles