Stubb kurdab «traumaatilist kogemust» Soome valitsusega

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Alexander Stubb.
Soome peaminister Alexander Stubb. Foto: Tairo Lutter

Soome peaminister Alexander Stubb seisab peatselt toimuvatel üldvalimistel silmitsi üliraske ülesandega: sisuliselt tuleb tal teha kampaaniat omaenda valitsuse vastu.

Financial Timesile antud intervjuus selgitas Stubb, et viimased neli aastat vasak- ja paremleeri koalitsiooni Soomes on olnud «traumaatiline kogemus».

Tema enda paremtsentristlik Rahvuslik Koonderakond on olnud «seotud vasakult tulevate ahelatega» ning kohmakas kabinetis pole olnud mingit «meeskonnatööd».

Viimaste arvamusküsitluste valguses on Stubbi partei sooritanud sügava languse esikohalt kolmandaks. «Stubb on läbi kukkunud,» ütles üks juhtiv Soome ettevõtja. «Tema juhtimisel pole valitsus saavutanud praktiliselt mitte midagi.»

Mullu juunis peaministriks nimetatud Stubb on aga hakanud tümitama mitte üksnes vasaktsentristlikke sotsiaaldemokraate, vaid tegelikult tervet valitsust ning ühtlasi oma eelkäijat Jyrki Kataineni.

«Mitmes mõttes on need olnud neli ränka aastat minu parteile ja mulle endale. Meid on sidunud vasakult tulevad ahelad. Me pole saanud teha kõiki asju, mida oleksime tahtnud teha. Isiklikult, muidugi, pärisin ma väga raske olukorra nii poliitiliselt kui majanduslikult,» kurtis Stubb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles