Millistel aladel on ka viie aasta pärast lootust USAs tööd leida?

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs peaks kogu tervishoiusektor kasvama järgmise viie aastaga 19,5 protsenti.
USAs peaks kogu tervishoiusektor kasvama järgmise viie aastaga 19,5 protsenti. Foto: SCANPIX

Uuringufirma IbisWorld analüüsis rohkem kui 700 USA majandusharu ning lõi nimekirja nendest aladest, kus on ka lähiaastatel oodata tugevat käibekasvu ja töötajate palkamise suurenemist, vahendab Entrepreneur.com.

Haiglad ja tervishoid

USAs peaks kogu tervishoiusektor kasvama järgmise viie aastaga 19,5 protsenti, seda osaliselt tänu vananevale elanikkonnale, kes vajavad tulevikus rohkem teenuseid. Keskmine aastapalk majandusharus USAs: 66 567 dollarit.

Inseneriteenused

See majandusharu peaks lähiaastatel palkama USAs tuhandeid äsja ülikooli lõpetanud noori, kuna ärikindlus suureneb. Samuti annab hoogu juurde riigi üha suurenevad kulutused infrastruktuurile. Viie aastaga peaks inseneriteenuste käive kasvama 19 protsenti, hetkel on keskmiseks aastapalgaks USAs 87 246 dollarit.

Ärikonsultatsioonid

Viie aastaga kasvab see haru uuringufirma hinnangul lausa 18 protsenti. Selle kasumlikkus ning uute töötajate palkamise tempo on ühtlaselt suurenenud, kuna majandus on paranemas ning ettevõtted investeerivad ühe rohkem uutesse äristrateegiatesse. Hetkel on ärikonsultantide keskmiseks aastapalgaks USAs 58 702 dollarit.

Raamatupidamine

See majandusharu peaks viie aastaga kasvama 17 protsenti, hoo on sisse andnud karmimad ja keerulisemad finantsregulatsioonid, mis peaks audiitoritele üha rohkem tööd pakkuma. Lisaks vajavad USA ettevõtted üha rohkem raamatupidamisteenuseid ka  seoses piiriüleste tehingutega. Keskmine aastapalk praegu on 67 474 dollarit.

Protsessorite, pooljuhtide ja muu elektroonika tootmine

Tarbeelektroonikas on jätkuvalt buum ning viie aastaga peaks sellega seonduv haru kasvama 16 protsenti, eriti suurt nõudlust näeb uuringufirma ette elektriinseneride järgi. Keskmine palk majandusharus praegu on 93 167 dollarit.

Tarkvaraarendus

Programmeerijate ja tarkvaraarendajate tööturg on õilmitsenud juba aastaid ning ka järgmise viie aastaga peaks majandusharu kasvama 15,5 protsenti. Seejuures peaks nõudlus nutirakenduste arendajate järgi kasvama USAs igaastaselt keskmiselt lausa 37,6 protsenti. Keskmiseks palgaks on hetkel majandusharus 147 274 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles