Põhja-Korea lubab tuumaprogrammiga edasi minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea armee.
Põhja-Korea armee. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea lubas neljapäeval parlamendiistungil jätkata tuumarelva väljatöötamist ning leevendada kroonilist toidu- ja energianappust.

Jätkuvast tööst tuumaprogrammi kallal teatati pärast istungit, mida vaatlejaid tähelepanelikult jälgisid. See kordab stalinistliku riigi liidri Kim Jong-uni uusaastakõnet, milles rõhutati vajadust rahva elatustaset tõsta.

Uudisteagentuuri KCNA teatel ütles peaminister Pak Pong-ju parlamendi ees, et 2014. aasta oli «hiilgavate võitude aasta, mil rajati kindel vundament lõplikule võidule jõudsalt areneva riigi rajamise teel».

«Selle aasta põhieesmärgid on organiseerida majandustegevust rõhuga rahva toiduprobleemi lahendamisele põllumajanduse, karjakasvatuse ja kalanduse abil, suurendada järsult energiatootmist ja seada metallitööstus eneseküllasele alusele.»

Pak lisas, et partei strateegiline joon näeb ette majanduse arendamist üheaegselt «tuumajõu loomisega».

Põhja-Korea parlament käib koos vaid kord või kaks aastas. Harilikult on tegu ühepäevaste istungitega eelarve või juhtide otsuste kinnitamiseks.

Vaatlejad jälgivad istungeid hoolikalt, et lugeda neist välja võimalikke muutusi majanduspoliitikas või märke kõrgete ametiisikute väljavahetamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles