Putin saatis riigiduumale võidupüha amnestia eelnõu

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid harjutamas 9. mai võiduparaadiks
Vene sõdurid harjutamas 9. mai võiduparaadiks Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin saatis riigiduumale Natsi-Saksamaa üle saavutatud võidu 70. aastapäevaga seoses antava amnestia eelnõu.

Putin teeb ettepaneku laiendada amnestiat isikutele, kes on võtnud osa lahingutegevusest riigi kaitseks, aga samuti Afganistanis ja teistes riikides, kus toimus lahingutegevus, võidelnuile, sõjaväelastele, õiguskaitseorganite töötajatele ja tsiviilpersonalile, kes on osalenud ülesannete täitmisel relvakonflikti tingimustes Tšetšeeni vabariigis ja terrorismivastaste operatsioonide käigus Põhja-Kaukaasia regiooni territooriumil, isikutele, kes osalesid Tšernobõli tuumajaama katastroofi tagajärgede likvideerimisel ning samuti selle katastroofi tagajärjel kiiritust saanud isikutele, vahendas ERR Uuudised BBC venekeelset uudisteportaali.

Kui eelnõu heaks kiidetakse, laieneb amnestia ka alaealistele, naistele, kellel on alaealised või puuetega lapsed,rasedatele, alaealiste lastega üksikisadele, esimese ja teise grupi invaliididele ning lahtist tuberkuloosi või kolmanda ja neljanda grupi onkoloogilisi haigusi põdejatele.

Esialgsel hinnangul võib amnestia puudutada kuni 60 000 süüdimõistetut ja kuni 200 000 tingimisi süüdimõistetut, kelle kandmata karistusaeg on asendatud kergemat liiki karistusega.

Amnestia ei puuduta isikuid, kes on toime pannud raskeid ja eriti raskeid kuritegusid (tapmised, vägivald, terrorism, ekstremism jt).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles