Saksa õnnetuslennuki kapteni mälestuskampaania: unustage kaaspiloot, mälestage kangelast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Germanwingsi lennul hukkunute mälestamine Kölnis
Germanwingsi lennul hukkunute mälestamine Kölnis Foto: SCANPIX

Saksamaa odavlennufirma Germanwings kaaspiloodi Andreas Lubitzi kohta on meedias palju informatsiooni, kuid kapten Patrick Sondheimeri kohta märgatavalt vähem.

Facebookis käivitati Sondheimerile mitu mälestuskampaaniat, edastab mtv.fi.

«Unustage kaaspiloot ja mälestage Patrick Sondheimerit, kes on tõeline kangelane, kuna ta püüdis päästa neid, kelle eest ta vastutas,» kirjutas üks anonüümne isik.

Kapteni kurb vanaema Marianne Sondheimer kommenteeris Facebookis oma lapselapse surma öeldes, et ta unistas juba väikese poisina piloodiks saamisest.

«Nüüd on ta surnud ja see on selle idioodi süü, kes tappis veel üle 100 inimese. Ma ei ole enam õnnetuse kohta uudiseid vaadanud, ma lihtsalt ei suuda seda,» teatas vanaema.

Patrick Sondheimeri peres kasvab kolmeaastane poeg ja kuueaastane tütar. Enne saatuslikule lennule minekut oli ta esitanud avalduse teha lühemaid lende, kuna soovis olla rohkem koos oma perega.

Kapteni naine ei ole meedias avalikult esinenud.  

Lennuõnnetuse ohvrite omastele ja lennufirma töötajatele korraldatakse 17. aprillil Kölni toomkirikus kiriklik mälestusüritus.  

Germanwingsi töötajad ei tohi sellel osaleda firma vormis, kuna see võib reisijate pereliikmeid šokeerida. Neil paluti kanda erariideid.

Germanwingsi lennuk Airbus A320, mis oli teel Hispaaniast Barcelonast Saksamaale Düsseldorfi, sõitis 24. märtsil Prantsuse Alpides vastu mäge. Hukkus 150 inimest, kaasa arvatud kaaspiloot Andreas Lubitz, keda peetakse selle õnnetuse põhjustajaks.

Prantsuse ja Saksa uurijate sõnul viitavad sellele musta kasti salvestised. Uurimise käigus ilmnes, et Lubitz oli varem põdenud depressiooni ja tal võis olla kalduvus enesetapule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles