Norra ettevõte plaanib Saaremaal väikelaevu ehitada

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallkonstruktsioone valmistav GPS Produkter on muu hulgas rajanud suure osa Holmenkollenis asuva Midstuebakkeni hüppemäe konstruktsioonidest. Nüüd kavatseb ettevõte hakata Saaremaal paate valmistama.
Metallkonstruktsioone valmistav GPS Produkter on muu hulgas rajanud suure osa Holmenkollenis asuva Midstuebakkeni hüppemäe konstruktsioonidest. Nüüd kavatseb ettevõte hakata Saaremaal paate valmistama. Foto: gbsprodukter.no

Norra ettevõte GBS Produkter AS asutab firma, mis hakkab veel sel suvel Kuressaares valmistama alumiiniumist väikelaevu eelkõige Skandinaavia, aga edaspidi ka muu Euroopa turu jaoks, kirjutab Meie Maa.

GBS Produkter AS tegevusala on hoonete ehituses kasutatavate teras- ja alumiiniumkonstruktsioonide – nt rõdud, trepid jne – projekteerimine, tootmine ning montaaž. Firma müügi- ja juhtimisüksus asub Norras, tootmine käib praegu Tallinnas.

Tulevase firma juhatuse liikme ja projektijuhi Jako Kaupsi sõnul otsustati väikelaevade tootmise asukohaks valida Kuressaare, sest linnas asuvad nii ametikool ja Tallinna tehnikaülikooli kolledž, kus väikelaevaehitajaid ette valmistatakse, kui ka väikelaevaehituse kompetentsikeskus, kus saab läbi viia katsetusi.

«Juunis loodame töökoja ettevalmistamisega alustada, et juulis tootmisega pihta hakata. Sügiseks peaks esimene 6,2-meetrine alus valmis olema,» ütles Kaups.

Loe pikemalt Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles