Õpilastel ja koolijuhtidel on Ligi suhtes suured ootused

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Liis Treimann

Kui õpilasliit ootab haridusminister Jürgen Ligilt muuhulgas koolirõõmu suurendamist, õpetajate palkadesse ja koolilõunatesse panustamist, siis koolijuhid loodavad, et projektid arutatakse enne läbi, kui kooskõlastusringile saadetakse.

Õpilasliidu juhatuse esimees Lele Luup ütles, et liidul ei ole hetkel alust oletada, milliseks kujuneb Jürgen Ligi töö haridusministeeriumis, küll aga on liidul Ligi suhtes suured ootused. Eelkõige loodetakse, et tihe koostöö jätkub.

«Samuti loodame, et võtmeküsimustega jätkatakse - näiteks koolirõõmu suurenemine, koolivägivalla vähenemine, kvaliteetse õppe tagamine, õpetajate palk ja koolilõunad. Koalitsioonilepe on suuresti kooskõlas meie värskelt uuendatud haridusplatvormiga, mis suurendab usku heasse ja tugevasse koostöösse,» kommenteeris Luup.

Liit eeldab, et Ligi juhitavas ministeeriumis ei tehta suuri kannapöördeid, vaid analüüsitud ja süsteemseid muudatusi.

«Soovime Jürgen Ligile jõudu ja jaksu uuel positsioonil ja jääme ootama eelnevate aastatega võrreldes samaväärset või suuremat koostööd nii meie, kui ka teiste huvikaitseorganisatsioonide vahel,» kinnitas Luup.

Eesti Koolijuhtide Ühenduse juhatuse esimees ja Inglise kolledži direktor Toomas Kruusimägi ütles, et Ligi haridusministrina on üllatav valik.

«Samas on koalitsioonilepingus nii mõnigi teema, millest koolijuhid on pikki aastaid rääkinud, kuid siiani lahendamata (gümnaasiumi kohustuslike kursuste vähendamine näiteks),» rääkis Kruusimägi, kes kuulub ise samuti Reformierakonda.

«Koolijuhid loodavad, et haridusteemad ja otsuste projektid asjaosalistega läbi arutatakse enne, kui teemad kooskõlastusringile saadetakse. Koolijuhte huvitab hetkel teiste teemade hulgas eelkõige rahastamismudeli teema ning kes ja millest lähtudes koolijuhte hindama hakkab,» lisas direktor, kelle kinnitusel ei ole oluline erakond, kuhu minister kuulub, vaid poliitika, mida ta ellu viima hakkab.

ETV saates «Foorum» oli arutelu, et Reformierakonnale kukkus haridus- ja teadusministri portfell justkui sülle ja oli vaja leida töökoht staažikale tipp-poliitikule, ent haridusvaldkonna eestkõnelejat erakonnas justkui pole. Jürgen Ligi tunnistas Postimehele, et oli veidi pettunud, et ei saanud rahandusministri portfelli.

«Usun, et nii kogenud ministri tööd see takistama ei hakka,» ütles Kruusimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles