Rõivas saab uueks ametiajaks uue auto

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 2011. aastast peaministri kasutuses olev ametiauto Audi A8
Alates 2011. aastast peaministri kasutuses olev ametiauto Audi A8 Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Peaminister Taavi Rõivas saab eile ametisse astunud valitsuse ajaks uue ametiauto, sest Andrus Ansipi võimuloleku ajal kasutusse võetud sõiduki liisingleping lõpeb.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja Uku Tampere märkis Postimehele, et aprillis lõpeb peaministri ametiautoks oleva Audi A8 liisingleping, mistõttu kasutusel olev tagastatakse. «Uueks sõidukiks saab samasugune, mis soetatakse Reval autost,» sõnas ta.

«Sõiduki soetamisel võtab PPA aluseks hinna, auto sõiduomadused, aga ka esinduslikkuse,» selgitas pressiesindaja valiku alust.

Tampere lisas, et peaministrit sõiduki soetusprotsessi ei kaasata.

«Auto, millega peaministri kaitse tagatakse, kuulub PPA autoparki ja seda vahetatakse vastavalt liisinglepingule,» lisas Tampere.

Praegune peaministri sõiduk soetati 2011. aastal ning selle liisinguperiood on neli aastat. Politsei autopargis on ka presidendi ihukaitsel kasutatav sõiduk, mille liisingleping lõpeb järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles