Maakodu konkursi võitjat ootab iglusaun

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleaastase maakodu konkursi võitja saab auhinnaks omanäolise iglusauna.
Selleaastase maakodu konkursi võitja saab auhinnaks omanäolise iglusauna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ajakiri Maakodu jätkab ka sellel aastal Eestimaa kauneimate maakodude otsimist, lubades selleaastase konkursi võitjale auhinnaks 5000 eurot maksva iglusauna.

«Paljud tegusad noored pered on kolinud maale ja suutnud mõne aastaga luua omanäolise ja kauni kodu. Väga paljudel linnainimestel on aga suvekodu, kus saab ehk fantaasial rohkem lennata lasta ning isetegemise rõõmu nautida,» ütles konkursi peakorraldaja, ajakirja Maakodu peatoimetaja Kadri Tramm, vahendab Lääne Elu.

Tema sõnul näitas mullu esimest korda teoks saanud Eesti kauneima maakodu konkurss, et eestlaste jonn ja kannatlikkus rajada maale kodu ning kujundada selle ümbrus kauniks ja pilkupüüdvaks on imetlusväärne.

Kuigi Eestis on mitu kauni kodu valimise konkurssi, teeb selle konkursi ainulaadseks asjaolu, et keskendutakse just maapiirkondades asuvatele kodudele. «Osalema on oodatud nii maakodude, suvilate kui ka talude omanikud,» märgib Tramm. Sel aastal antakse välja ka seitse eriauhinda, muuhulgas preemiad ka ökokodule ja kauneimale kõrvalehitisele – olgu selleks terrass, lehtla, väliköök või istumisnurk.

Ajakirja Maakodu korraldatud Eesti kauneima maakodu konkurss toimus esimest korda 2014. aastal. Eelmisel aastal võitis peaauhinna ja kauneima renoveeritud talu tiitli Oleg ja Kristina Epneri rehielamu Ridala vallas Läänemaal.

Konkursi eesmärk on väärtustada maaelu ja maal elamist ning tunnustada inimeste oskusi, ilumeelt, maitsekust oma kodu, aia ja koduümbruse rajamisel ning korrastamisel. Konkursi peaauhinnaks on iglusaun väärtusega 5000 eurot.

Peale kauneima maakodu valitakse ka võitjad ülejäänud ka nendes kategooriates: kauneim suvekodu, kauneim talu, lapsesõbralikem kodu, kauneim aed, kauneim kõrvalehitis, ökokodu ja ohhoo-preemia. Viimane antakse välja kodule, kus on midagi leidlikku või eristuvat.

Konkursil osalemiseks tuleb saata oma kodust pilt koos kaaskirjaga hiljemalt 15. juuniks. Võitjad kuulutatakse välja septembris.

Täpsemate osalemistingimuste kohta leiab lisainfot konkursi veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles