Taskuvarga nõuanded kolleegide vältimiseks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taskuvaraste eest hoiatav silt.
Taskuvaraste eest hoiatav silt. Foto: Küllike Rooväli

Taskuvarguste ekspert James Freeman, kelle juhtnööre ja näpunäiteid hindavad ning kasutavad kõikvõimalikud õpilased alates Londoni politseist kuni filmitegija Roman Polanskini (filmi «Oliver Twist» tarvis näitlejate treenimisel), jagab Financial Timesi veergudel õpetusi, kuidas vältida oma taskute tühjakstegemist.

Freeman soovitab:

1. Igasuguseid kliendikaarte ja pileteid oleks mõistlik kanda rahakotist eraldi, et puuduks vajadus viimast ilma asjata välgutada.

2. Ärge seiske busside või rongide uste lähedal. Need on taskuvaraste parimad «jahimaad».

3. Sageli jõlguvad taskuvargad siltide «NB! Taskuvargad!» lähistel ja jälgivad, kuidas inimesed instinktiivselt oma taskuid kompavad. Niiviisi saavad sulid teada, kus väärt kraam asub.

4. Ärge kasutage sama PIN-koodi kõikide oma pangakaartide ja telefoni tarvis.

5. Ärge hoidke juhiluba, ID-kaarti vms koos krediitkaartidega. Kaartidest ilmajäämine on piisavalt vastik kogemus – miks varustada varas ka oma täieliku nime, sünniaja ning muude andmetega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles