Valls: Rahvusrinne ei tohi Prantsusmaal võimule pääseda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: SCANPIX

Tuumaarsenaliga Prantsusmaa ei tohi paremäärmusliku Rahvusrinde (FN) «kätte langeda», sõnas peaminister Manuel Valls teleintervjuus reedel.

«Prantsusmaal on tuumarelvad, see on välistatud, et see riik saab langeda Rahvusrinde kätte,» ütles peaminister riigivisiidil Portugalis.

FNi kandidaatidel on «antisemiitlikud, islamivastased, homofoobsed ja seksistlikud vaated», lausus Valls.

Paremäärmuslikul erakonnal on «Euroopa-vastane hoiak, mille siht on luua vastuolusid ning süüdistada kõiges immigrante ja moslemeid», lisas ta.

Märtsis toimunud kohalikel valimistel FNi toetus tõusis, kuid Vallsi võimulolevate sotsialistide populaarsus kahanes.

Vasakpoolsete «poliitilised struktuurid võivad hävida, Prantsusmaal tärkav paremäärmuslus võib need minema pühkida,» ütles korduvalt FNist lähtuvat ohtu rõhutanud peaminister.

Paremäärmuslikus FN-is puhkes aprillis lahkheli selle rajaja ja pikaaegse esimehe Jean-Marie Le Peni ja tema tütre, partei praeguse juhi, Marine Le Peni vahel.

Noorem Le Pen on vastu oma isa kavatsustele kandideerida tulevastel valimistel ning on kritiseerinud praeguse aupresidendi kommentaare Teise maailmasõja ja Kolmanda Reichi gaasikambrite kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles