Politsei avastas Järvamaal reidi käigus keelatud aineid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkokoer Remu. Pilt ei ole looga seotud.
Narkokoer Remu. Pilt ei ole looga seotud. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ööl vastu 11. aprilli avastas politsei Järvamaal nii keelatud ainete tarvitajaid kui omajaid. Kolm noormeest peeti kuriteo toimepanemises kahtlustatavatena kinni ja kolme isiku suhtes alustati väärteomenetlust.

Paide politseijaoskond korraldas ööl vastu 11. aprilli politseireidi, et kontrollida erinevaid Järvamaa lõbustusasutusi, sest oli alust arvata, et mõne lõbustusasutuse vahetus läheduses tarbitakse keelatud aineid. Reidile kaasati ka vastava ettevalmistusega koerad.

Reidi käigus tabas politsei kolm keelatud aineid tarvitanud isikut ning ühe sõiduauto läbivaatuse käigus avastati sealt suure kogusena käsitletav kogus narkootilist ainet. Selles osas alustas politsei kriminaalmenetlust ning pidas kahtlustatavatena kinni 23-, 24- ja 25-aastase noormehe.

Kriminaalmenetlus on käimas karistusseadustiku §184 alusel, mis käsitleb suures koguses narkootilise või psühhotroopse aine käitlemist. Eeluurimist juhib Lääne Ringkonnaprokuratuur.

Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu kinnitas, et sarnaseid reide on politseil plaanis korraldada edaspidigi. «Loodame kõigi meelelahutusasutuste külastajate mõistvale suhtumisele,» märkis ta.

«Lühiajaline ebamugavus pidutsemise ajal on ilmselt mõistetav, kui arvestada sellega, et selle tulemusel saavad teistest eraldatud need, kes on kas keelatud ainete mõju all või püüavad neid vahendada. Selline politseitegevus on üks võimalusi tõkestada narkootiliste ainete levikut,» selgitas Toomsalu.

Ta ütles, et erinevatel kohtumistel tuleb üsna sageli jutuks, et inimesed muretsevad keelatud ainete tarvitamise ja levitamise pärast. «Politsei kogubki informatsiooni ja kontrollib seda mitmel erineval moel, sealhulgas ka lõbustusasutuste ootamatul külastamisel. Mõistetav peaks olema, et tavapäraselt ei ole võimalik sellelaadsest reidist ette teada anda,» lisas Toomsalu.

2013. aastal registreeris Paide politseijaoskond 13 narkokuritegu, möödunud aastal 50. Narkootikumide vahendamine on latentne kuritegevus, mis tähendab seda, et keegi ei tule politseisse avaldust tegema nagu näiteks jalgrattavarguse puhul.

«Seda, et 2014. aastal registreeriti Järvamaal 50 narkokuritegu on sihikindla politseitöö tulemus, mida korrata on keeruline,» märkis Toomsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles