Takistussõitja Andreas Lootus tõi ratsaliidu noorte karika Pärnumaale

, hobumaailm.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lootus ja Boy Butterfly.
Andreas Lootus ja Boy Butterfly. Foto: Celin Lannusalu

Eile peeti Harjumaal Ruila tallis Eesti Ratsaspordi Liidu karikavõistlused takistussõidus noortele ja juunioritele, kust Seljametsa tallis treeniv Andreas Lootus naasis noorte vanuseklassis hõbedase karikaga.

Tänavusest aastast on Eesti ratsaspordi liit taastanud vahepeal unustuse hõlma vajunud sisehooaega lõpetavad karikavõistlused, mis juuniorite (ratsaspordis kuni 18aastased) ja noorte (ratsaspordis kuni 21aastased) vanuseklassides.

Vanuse poolest veel juuniorite hulka kuuluv Andreas Lootus jõudis kahevoorulises 130cm kõrguste takistustega parkuuris kõrgele teisele kohale, läbides sealjuures mõlemad voorud hobusega Boy Butterfly vigadeta. Teises voorus tuli ajaga alla vanduda vaid Tartumaa klubi esindavale Kristi Luhale, kes osales hobusega Vacantos.

Andrease treenerist isa Marek Lootus mainis, et 11aastase Oldenburgi tõugu ruunaga Boy Butterfl on poeg koos treeninud vaid kuu, kuid koostöö on sujunud üllatavalt hästi. Eelnevalt Itaalias 130- 140cm kõrguseid parkuure hüpanud hobune on kogenud ja sobib igati noorteklassi sportlasele.

Vanem Lootus, kes isegi jõudnud aastaid tagasi Eesti sisemeistrivõistlustel, seda küll täiskasvanute klassis, hõbedasele tulemusele, leidis, et kuigi Andreas kuulub veel juuniorite klassi, võtab ta hobuse taset arvestades tänavusel suvehooajal suuna pigem noorte taseme võistlustele.

Andrease enda sõnul ei olnud tal algselt plaani osaleda noorte võistluses, kuid kuna oma vanuseklassis tuli sisse üks viga ning noorte kõrgus erines vaid 5cm võrra, otsustas ta proovida ning seekord võetud risk õigustas ennast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles