Nõmmel istutatakse kergliiklustee äärde sada kirsi- ja õunapuud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna istutati Nõmmel Vääna tänavaga paralleelselt kulgeva kergliiklustee äärde asendusistutuse käigus esimesed iluõuna- ja ilukirsipuud, kokku istutatakse sinna sada puud.

Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul pöörduti eelmisel sügisel keskkonnaameti poole sooviga istutada Nõmmele ilukirsse. «Hea idee saab nüüd reaalsuseks. Et olemasolevat kergliiklusteed mitte rohkem rõhutada ja maastikus välja tuua, istutatakse puud grupiti, mitte reana. Gruppides on kaheksat sorti erineva võrakujuga nii kirsi- kui õunapuid,» selgitas Terik.

Kirsisortidest istutatakse «Accolade», «Spire», «Plena» ja Sahhalini kirss, iluõunapuudest sordid «Adirondack», «Director Moerland», «Prairie Fire» ja «Van Eseltine».

 Sada dekoratiivpuud istutatakse kergliiklustee äärde asendusistutuse korras koostöös Tallinna keskkonnaametiga Nõmme linnaosa valitsuse initsiatiivil.

Teriku sõnul oli üks Nõmme Tee Seltsi esindaja käinud talle rääkimas, et Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva lähenemiselt tuleks tammesid istutada, kuid seekord otsustati siiski teisiti.

Esimeste puude istutamisest võtsid õppeprogrammi raames osa ka lasteaia Kikas lapsed. Lasteaed asub küll Mustamäel, aga Teriku sõnul on ta lasteaia juhatajaga Nõmmel kokku puutunud ja nii lepiti kokku, et kui Nõmmel tehakse midagi huvitavat, mis on loodusega seotud, siis kutsutakse ka lasteaialapsed vaatama.

Nii saidki 13 last täna puude istutamist mitte ainult vaadata, vaid ka sellest osa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles