Täna Radaris: turvakaamera video surmaga lõppenud peksmisest Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telesaade Radar toob täna õhtul vaatajate ette seni avaldamata turvakaamerate videod, kuhu on jäädvustatud sündmused, mis lõppesid noore mehe surnuks peksmisega Tartu kesklinnas.

Peksmises kahtlustati Ats Pärnastet ja P.M., keda mõlemat seostatakse lähedalt allilmaga. Kohtu otsuse tagajärjel pääsesid mehed aga ootamatult kergete karistustega - üks meestest lasti vabadusse ning lisaks määras riik talle kopsaka valuraha.

30-aastase Silver Puusepa tapmisega lõppenud sündmused leidsid aset 2013. aasta 25. mai öösel. Radari käsutuses on turvakaamera salvestused, mis kogu tegevuse sel ööl jäädvustasid. Nii on näha ka tegevus, mis toimus traagilise öö hommikustel tundidel.

Kell 07.07 on näha Tartu kesklinnas Küüni ja Poe tänava nurgal puude varjus kolme meest. Üks neist on Silver Puusepp, kellele need hetked jäävad elu viimasteks. Kaks teist meest - Ats Pärnaste ja P.M. - jõuavad hiljem tema tapmissüüdistusega kohtupinki.

Kohtupidamine Pärnaste ja P.M. üle algas eelmise aasta aprillis. Eelmise aasta juuni lõpus mõistis Tartu maakohus mehed süüdi tapmises ja määras mõlemale pikad vanglakaristused. Ringkonnakohus aga pööras otsuse pea peale. Pärnaste mõisteti süüdi «ettekavatsemata tapmises selle kergemas avaldumisvormis, see on hooletusest». Kohus määras talle karistuseks kuus aastat vangistust. P.M. mõisteti tapmissüüdistuses õigeks ja ta pääses vabadusse.

Tartu ringkonnakohtu esimees Kersti Kerstna-Vaks ütles, et tunnistajaid ei olnud ja kaamera pööramise tõttu pole kogu sündmus näha. Seetõttu jäi tõenditest puudu ja tekkis kahtlusi. «Seadus ütleb, et tegelikult tuleb kõik kahtlused, mis tekivad, tõlgendada kohtualuste kasuks,» ütles ta.

Teisisõnu ütleb kohus, et salvestustelt pole võimalik tuvastada, et Pärnaste ja P.M. tõesti soovisid ohvri tappa. Radar toob täna õhtul vaatajateni seni avaldamata turvakaamerate videod, kuhu on kogu saatusliku õhtu sündmused jäädvustatud.

Juhtunust tuleb pikemalt juttu täna õhtul kell 20.30 algavas  Radar on eetris täna õhtul kell 20.30 Kanal 2s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles