Tööandja ei taha õnnetuses vigaseks jäänud mehele hüvitist maksta

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalalaev.
Kalalaev. Foto: Raigo Pajula

Pikalt merd sõitnud mees, kes Morobelli kalalaeval Ramsi tüürimehena töötas, sai õnnetuses vigastada ning käib nüüd kohut endise tööandjaga, kes töövõime kaotanud mehele igakuist hüvitist maksta ei taha.

Jõululaupäeval 2011. aastal takerdus vintsil tross ja kõige lähemal asunud tüürimees läks seda vabastama – traali mehhanismis takerdunud kett vabanes pingest ja tabas meest kuklasse, mille tagajärjel kaotas mees tervise ja töövõime, kirjutab Lääne Elu.

Nüüd taotleb perekond kohtu kaudu Morobellilt igakuist hüvitist summas, mille suurus on mehe viimase keskmise palga ja praeguse umbes 300 euro suuruse toetuse ja pensioni vahe.

Morobelli esindaja advokaat Indrek Leppik ja Baumid püüdsid süüdistust pareerida väitega, et kui inimesel on juba kipri ja tehniku-laevajuhi tunnistus, siis on ta piisavalt pädev laeval töötama ja tal peaksid olema koos kutseoskustega omandatud ka tööohutusteadmised.

Morobell on Läänemaa üks suuremaid ja edukamaid ettevõtteid, firma suuromanik Raivo Baum figureerib Eesti rikaste edetabelis. Kohtus selgus muuhulgas, et Baum on mullu novembris eraisikuna hüvitanud õnnetusse sattunud mehe taastusravikulu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles