Meyer tahab osta Soome riigi osalust Turu dokis

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaeva Oasis of the Seas ehitus Turu dokis 2009. aastal.
Kruiisilaeva Oasis of the Seas ehitus Turu dokis 2009. aastal. Foto: Vesa Moilanen / AFP

Saksa laevaehitusettevõte Meyer Werft tahab osta Soome riigile läbi investeerimisfirma Teollisuussijoitus kuuluvat vähemusosalust Turu laevaehitusettevõttes.

Meyer ja Teollisuussijoitus ostsid Turu doki Korea ettevõttelt STX mullu augustis. Meyeri osalus uues firmas Meyer Turku on 70 ja Soome riigi osalus 30 protsenti.

Nüüd rääkis Saksa firma tegevjuht jan Meyer Kauppalehtile, et Meyer tahab lähinädalatel osta ära ka riigile kuuluva osaluse, sest Turu dokk on kuue kuuga ennast tõestanud.

«Turu dokk on saavutanud sellise majandusliku stabiilsuse, mis võimaldab riigilt ülejäänud aktsiate ostu,» ütles Meyer ajalehele. «Tehing toimub juba lähinädalatel. Aga hinda ma ei avalda.»

«Traditsiooniliselt püüdleb Meyer Werft selle poole, et omada dokke täielikult, sajaprotsendiliselt, ja me ei tee Turu doki puhul erandit. Püüame nüüd tagada Turu dokile ühtlase tellimustevoo ja ühtlasi saavutada kasumliku tulemuse,» lisas laevaehitusfirma juht.

Meyer kavatseb Turu dokki investeerida kümneid miljoneid eurosid tootlikkuse tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles