Avastarti ootaval neljasüstal on vaid üks võimalus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljasüsta liikmed Kaspar Sula (vasakult), Kaarel Alupere, Kristjan Oras ja Tarmo Tootsi töötavad olümpiapääsme hankimise nimel.
Eesti neljasüsta liikmed Kaspar Sula (vasakult), Kaarel Alupere, Kristjan Oras ja Tarmo Tootsi töötavad olümpiapääsme hankimise nimel. Foto: Eesti Aerutamisföderatsioon

Sõudmises on aastaid tegusid teinud Eesti paarisaeruline neljapaat, tänavu on ühise aluse peale istunud ka meie parimad aerutajad ja edu püütakse neljasüstaga. Koos ei ole seni veel ühtegi ametlikku starti tehtud, kuid sihiks on võetud pääs Rio de Janeiro olümpiale. Selle eesmärgi saavutamiseks on aga ainult üks võimalus ja peaproove saab teha kolm.

Viimati oli Eesti aerutamine olümpiamängudel esindatud 2000. aastal Sydneys, kui ühepaatide konkurentsis osales Hain Helde. Riosse pääsemiseks peab neljasüst koosseisus Kaspar Sula, Kaarel Alupere, Kristjan Oras ja Tarmo Tootsi jõudma augustis Milanos toimuval MMil kümne parema sekka.

Enne MMi osalevad alates eelmisest aastast koos harjutavad mehed Euroopa meistrivõistlustel ja kahel MK-etapil. EM on kavas juba 1.–3. maini Tšehhis Racices. Mai lõpus katsutakse maailma paremikuga jõudu Duisburgi ja Kopenhaageni MK-etappidel. «EMil on siis neljase esimene katsetamine. Kolm esimest võistlust näitavad ära, mis tasemel oleme. MMil on vaja siis koht kümne parema seas ära tuua,» rääkis Eesti Aerutamisföderatsiooni peasekretär Koit Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles