Minister Saar lubab kultuuritöötajatele järgmisest aastast palgatõusu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: PP

Kultuuriminister Indrek Saar ütles riigikogu infotunnis, et tema eesmärk on tõsta kõrgharidusega kultuuritöötajate miinimumpalk õpetajate miinimumpalgaga samale tasemele.

Saar ütles, et teeb ettepaneku leida järgmisel aastal riigieelarvest minimaalselt 7,9 miljonit eurot, et tõsta kultuuritöötajate miinimumpalk õpetajate miinimumpalgaga samale tasemele.

Minister nentis, et kuivõrd praegu on kultuuritöötajate ja haridustöötajate miinimupalga vahe kärisenud 170 eurole, saab see olema väga raske ülesanne. Õpetajate miinimumpalk on selle aasta algusest alates 900 eurot.

«Koalitsioonilepingus on siiski punkt, mis ütleb, et midagi sellel suunal see valitsusliit ette peab võtma, aga see, mida ta konkreetselt teeb, saab olema eelarveläbirääkimiste küsimus. Ja ma olen kindel, et need tulevad väga rasked läbirääkimised,» lausus Saar.

Sotsiaaldemokraadid on seadnud eesmärgiks jõuda kõrgharidusega kultuuritöötaja puhul miinimumini, mis on võrdne Eesti keskmise palgaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles