Pikenenud lennuaeg Kopenhaagenisse tekitab küsimusi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air.
Estonian Air. Foto: Toomas Huik / Postimees

Estonian Air vahetas Kopenhaageni liinil lennuki, mis pikendab varasemaga võrreldes ka reisi ajaliselt.

Postimehe tarbijatoimetuse poole pöördus lugeja, kelle sõnul on Tallinn-Kopenhaageni liinil lendav lennuk asendatud «propellerlennukiga» ning varasem tund aega kestnud lend on pikemaks veninud. «Reisijad muretsevad jätkulendude pärast, et kas ikka jõuavad,» selgitas lugeja muret.

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelineni sõnul on ajutiselt täiendavate lennukite rentimine teistelt lennufirmadelt lennunduses tavapärane praktika.

«Siin võib põhjuseid olla mitmeid: näiteks hooldustööd, ajutiselt (nt hooajaliselt) suurenevad lennumahud ja tihedam lennugraafik. Estonian Air on varem kasutanud ja kasutab ka praegusel hetkel teistelt lennufirmadelt renditud propellerlennukeid, et teenindada periooditi tihedamat lennugraafikut. Samamoodi oleme ka ise oma lennukeid koos meeskonnaga teistele lennuettevõtetele välja rentinud,» kommenteeris Eskelinen.

Paralleelselt valmistub Estonian Air ettevõttes Embraerite liisinguandjale tagastamiseks, millega on samuti kaasnenud ajutine vajadus lisalennukite järele. «Sellest johtuvalt oleme otsinud paindlikke ja sobivaid asenduslennukeid, millega tagada lennugraafiku plaanijärgne teenindamine,» märkis Eskelinen.

Ka lisab Eskelinen, et keegi jätkulennust maha jäämist kartma ei pea ning sellega on lendude asendamisel arvestatud. «Lennukitüübi ajutisel vahetamisel mõnel liinil (ATR või SAAB 340) arvestame ka inimeste jätkulendudele jõudmisega. Vajadusel oleme pakkunud ka asenduslende. Ühtlasi palume oma klientide käest vabandust, kui lennukitüüpide ajutine asendamine on tekitanud segadust või ebamugavust,» selgitas Eskelinen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles