Ümbermaailmareisi võitnud Postimehe lugeja: arvasin, et see on nali

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Urbala, Postimehe tellimiskampaania ümbermaailmareisi võitja.
Marko Urbala, Postimehe tellimiskampaania ümbermaailmareisi võitja. Foto: Liis Treimann

Proviisor Marko Urbala (37) tunnistas, et kui talle helistati ja ümbermaailmareisi võidust teatati, arvas ta esialgu, et tegu on naljaga.

«Kui ma selle kõne sain, tekkis imelik, selline väga segane tunne. Alguses kõlas see teade nii suurest võidust naljana, kuid siis mõtlesin, et mul ju ei ole selliseid sõpru, kes tüngakõnesid teeks,» muigas ta.

Nimelt osales Urbala Postimehe ja Hello! kampaanias ning tegi endale kolmekuulise tellimuse. Möödunud nädalal helistati talle Postimehest ning teatati, et ta on võitnud mitmekümne päevase ümbermaailmareisi kahele. See tuli talle nagu välk selgest taevast. Just nii. Urbala tunnistas, et kampaanias ei osalenud ta sugugi peavõidu pärast, vaid lihtsalt hea pakkumise tõttu.

«Alles hiljem hakkasin tagantjärgi meenutama, et tõesti oli üks suur flaier lehe vahel, mis ümbermaailmareisi lubas, kuid tellimust vormistades ei mõelnud ma sellele üldse,» nentis Urbala, kes loeb küll igapäevaselt Postimeest veebist, kuid otsustas aasta alguses hakata seda ka koju tellima.

Ümbermaailma reisi võitnud Marko Urbala ja Postimehe turundusjuht Sigrid Kurgjärv. Foto: Liis Treimann
Ümbermaailma reisi võitnud Marko Urbala ja Postimehe turundusjuht Sigrid Kurgjärv. Foto: Liis Treimann Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Veel samal päeval, kui ta selle rõõmusõnumi sai, käis tal peast läbi mõte, et läheb ja ostab ka loteriipileti. Ehk on algaja õnn ja tuleb veel uhke lotovõit pealekauba. Ent seda ta siiski teha ei jõudnud.

Urbala ei ole oma elu jooksul kuigi palju reisinud, kõik tema väljasõidud on seni piirdunud Euroopaga. Ja ega ta oleks vast nii mastaapset reisi kunagi ette võtnud.

Talvisele ümbermaailmareisile on ta otsustanud kaasa võtta oma hea sõbra. «Kaks rõõmsat inimest üheskoos,» naeris Urbala.

Küsimusele, kas töölt ärasaamisega kummalgi probleeme ei teki, kostis ta, et eks kõik ole planeerimise küsimus. «Probleemid tekivad suvepuhkusega, mis tuleb nüüd ära jätta,» muigas ta.

Oma võidust on ta rääkinud veel vähestele. «Mõtlesin, et enne tänast ei räägi, ootan ikka ära, millal võidule n-ö järele tulen.»

Edaspidi plaanib ta kindlasti lotot mängida, ehk veab jälle. Seni pole ta loteriiõnne väga proovinud. Neil üksikutel kordadel, mil ta on lotopileti ostnud või kuskil kampaanias osalenud, pole tal paraku vedanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles