Lihatööstused püüavad paljunäinud Eesti tarbijaid rabada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillimine on Eesti suve lahutamatu osa.
Grillimine on Eesti suve lahutamatu osa. Foto: Tiina Kõrtsin/Õhtuleht

Rannamõisa kinnitusel on nende  premium-tootesari veevaba, Rakvere lihakombinaat aga meelitab ostjaid külma lihasuitsu kasutamisega.

Rannamõisa brändijuhi David Pärnametsa sõnul otsustati uue sarjaga turule tulla, kuna tarbijate hulgas on suur nõudlus keskmisest kõrgema kvaliteediga toodete järele. «Marinaadiretseptide juures oleme teinud põhjalikku eeltööd, lähtunud järeleproovitud kombinatsioonidest ning maitsetest, mis on eestlastele meelepärased,» lisas Pärnamets. 

Uute grilltoodete puhul ei ole liha ei pritsitud vesilahusega,  marinaad on valmistatud õlibaasil ja sarnane isevalmistatud marinaadiga. See ei sisalda vett, mis küpsetamisel ära auraks, liha küpseb omas mahlas.

Rakvere lihakombinaat pakub tarbijatele mitmeid tooteid, mille valmistamise tehnoloogia on Eesti tarbija jaoks uuenduslik, nagu liha küpsetamine pikka aega madalal temperatuuril ning külma suitsuga suitsutamine.

«Suitsutamine on maailma toiduainetööstuses ja samuti ka kokanduses väga kuum trend – lisaks harjumuspärastele suitsutatud lihadele, vorstidele ja kaladele on hakatud suitsumaitset kasutama ka kõiksugustel lisanditel. Maailmas ennustatakse suitsutatud toitudele suuremat nõudlust,» ütles Rakvere lihakombinaadi turundusjuht Triin Lõoke.

Nii tehnoloogia kui ka maitse poolest täiesti uue tootena jõuab poelettidele maailmakuulus inglisepärane toorsuitsupeekon. «Esmalt kuivatatud ja seejärel külmsuitsutatud peekon on suurema tailihasisaldusega, kuna koosneb lisaks seaküljetükile ka -välisfileest,» kirjeldas Triin Lõoke.

Tänavune leebe talveilm kasvatas nõudlust grilltoodete järele ning Rakvere lihakombinaat alustas uute grilltoodete tootmisega juba märtsis. Esimesena saadeti Rakvere lihakombinaadi ahjudesse kergelt suitsune ja magus-vürtsikas uudistoode American BBQ grill-ribi ehk tunde madalal temperatuuril ülimalt pehmeks küpsetatud terve searibi, mis on valmis koheseks tarbimiseks ja on juba poodides saadaval. «Pikka aega madalal temperatuuril liha küpsetamine on ka üks suurimaid maailmatrende, millega soovime kaasa minna,» lisas Lõoke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles