Rõivas selgitab: miks ta oma naisnõunikest ilma jäi?

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Arumäe
Ruta Arumäe Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Taavi Rõivas selgitas, miks ta on ilma jäänud kolmest tublist naisnõunikust, kes varem peaministri büroos töötasid. 

Rõivaselt päriti valitsuse pressikonverentsilt endiste peaministri nõunike Maris Lauri, Ruta Arumäe ja Anne Sullingu saatuse kohta, et miks arukad ja ettevõtlikud naised peaministri büroost lahkuvad või minema lüüakse.

«Jäin ilma jah Marisest kui oma majandusnõunikust, sest tekkis selline mõte - nüüdseks juba viis kuud tagasi -, et Maris Laurist võiks saada rahandusminister. Ja saigi ning sel põhjusel pidi ta peaministri büroost ära minema,» meenutas Rõivas.

«Arvan, et ma kaotasin sel hetkel hea nõuniku, aga Eesti rahvas võitis väga hea rahandusministri ja nüüdsest ka väga tugeva mandaadiga parlamendi majanduskomisjoni liikme. Ma usun, et Marisel on Eesti poliitikas veel suur tulevik ees,» lausus peaminister.

Anne Sulling töötas peaministri büroos Andrus Ansipi nõunikuna. «Kuigi mul oli võimalus paluda tal jätkata samas rollis peaministri nõunikuna, mis oleks olnud minu vaatest väga hea, siis toona oli see paljude jaoks suur üllatus, aga kui ma palusin tal asuda väliskaubanduse- ja ettevõtlusministri rolli, siis taas kord jäin heast nõunikust ilma, aga Eesti võitis väga tugeva ministri,» jätkas Rõivas.

«Ka Anne sai tugeva mandaadi Eesti inimestelt, et asuda tööle parlamendis. See, et ta soovib parlamendis kogemust saada, oli ka tema enda valik. Selles ei tasu näha mingit vandenõu, et teda valitsusse ei kutsutud, kuigi see portfell läks küll ka teisele erakonnale,» märkis peaminister.  

Ruta Arumäe plaanib Rõivase sõnul edasi tegeleda eraettevõtlusega ning talle teadaolevalt poliitikasse minemas ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles