Keelatud uurimisharust sai ühiskonnateaduste alustala

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsioloogiaõppejõud Andu Rämmer (vasakult), Avo Trumm, Henn Käärik ja Liina-Mai Tooding kustuvad laupäeval nii vilistlasi kui kolleege Lossi tänava majja sünnipäevaseminarile.
Sotsioloogiaõppejõud Andu Rämmer (vasakult), Avo Trumm, Henn Käärik ja Liina-Mai Tooding kustuvad laupäeval nii vilistlasi kui kolleege Lossi tänava majja sünnipäevaseminarile. Foto: Margus Ansu

Laupäeval koguneb Tartusse hulk sotsioloogia eriala vilistlasi ja õppejõude, et tähistada ühise seminariga 25 aasta möödumist selle eriala õpetamise algusest Tartu ülikoolis ning ühtlasi Emajõelinnas sotsioloogide õpetamisele aluse pannud professor Paul Kenkmanni (1945–2001) sünniaastapäeva. Tartu Postimees uuris sotsiaalse analüüsi meetodite dotsendilt Liina-Mai Toodingult, sotsioloogia õppetooli juhatajalt Avo Trummilt ja sotsioloogialektorilt Andu Rämmerilt, kuidas nõukogude ajal põlu alla sattunud teadusharu tuule tiibadesse sai ning milline on eriala tänane päev.

Mis päeva sotsioloogid laupäeval õigupoolest tähistavad?

Andu Rämmer: Koostöös Eesti sotsioloogide liiduga korraldame seminari, mis on kantud kahest tähtpäevast. Esiteks, 25 aastat tagasi võeti vastu esimene lend sotsiolooge. Teiseks, selle aasta sügisel oleks 70-aastaseks saanud professor Paul Kenkmann, kelle initsiatiivil sai sotsioloogia õpetamine Tartu ülikoolis alguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles