Janek Mäggi: kindlasti lõhub abielulahutus riigipea kuvandit

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Mäggi.
Janek Mäggi. Foto: Peeter Langovits

Suhtekorraldaja Janek Mäggi ütles Postimehele, et abielulahutus kindlasti lõhub riigipea kuvandit, sest valdav osa Eesti elanikkonnast arvab, et riigi võtmetegelased peaksid olema abielus ja näitama perekonnamudeli eeskuju.

«Kindlasti lõhub lahutus presidendi kuvandit, siin ei ole üldse küsimust,» märkis Mäggi. «Valdav osa Eesti elanikkonnast arvab, et võtmetegelased peaksid olema monogaamsed, neil ei tohiks olla kõrvalsuhteid ning neil võiks olla ikka mitu last. Nad peaksid olema selliseks perekonna eeskujuks,» rääkis ta.

Mäggi sõnul on üksikutel inimestel kõrgel positsioonil palju raskem. «Samas ma ikkagi rõhutaks, et president Ilves hakkab oma ametiaega lõpetama ja tal ei ole vaja vähemalt Eestis uuesti kandideerida ning seega ei ole tal vaja ka hääli püüda,» nentis Mäggi.

Ta leidis, et võib-olla aitab lahutus pingete lahtumisele kaasa. «Kui inimene ise tunneb, et ta ei taha seda abielu või ta peab kogu aeg varjama, et tal on kellegagi suhe või varjama, et enam ei ole, siis on see väga raske ja närvisööv. See võib kahjustada töövõimet ja motiveeritust, sest eraelulised pinged kanduvad alati ka tööasjadesse,» rääkis ta.

Suhtekorraldajale meenus kohe Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja Vilja Savisaare lahutus. «Väga sarnane juhtum. Mõlemad on väga prominentsed isikud,» märkis ta ning leidis, et midagi erakordset president Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese lahutuses seega ei ole.

«Kui nagunii üle poole abieludest Eestis lahutatakse, siis ei saa see ju väga suur pommuudis olla,» leidis Mäggi, kes siiski usub, et presidendi lahutus tekitab Eesti ühiskonnas kindlasti elevust.

President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves otsustasid lahutada 11 aastat kestnud abielu. Presidendi kantselei teatel on see põhjalikult kaalutud ühine otsus. Kokkuleppe kohaselt jõustub abielulahutus juba selle kuu lõpus ehk 30. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles