Korraks leebunud valitseja

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa president Vladimir Putin (62) näitas end vahelduseks pehmemast küljest, kui vastas neljapäeval oma traditsioonilises teleesinemises rahva küsimustele. Ühe saatejuhi pärimise peale, kes on Venemaa vaenlased, Putin ühtegi riiki ei nimetanud. «Meie sõber või vaenlane olla on ühtviisi auväärne,» mainis Putin ära ka selle, et Venemaa on suurriik ja tuumariik.

Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktov tõstatas küsimuse, miks Moskva võimud Boriss Nemtsovi mõrvapaigalt lilled ja ikoonid minema tassivad. Putin nõustus lahkelt, et selles, kui inimesed lilli toovad, pole midagi laiduväärset ja lubas Moskva linnapeaga asja korda ajada.

Enam kui kolmest miljonist laekunud küsimusest vastas Putin ligi nelja tunni jooksul ära 74. Põhiliselt veenis ta vaatajaid, et Venemaa majanduses ja riigis üldse pole midagi hullu lahti, probleeme on, aga neist saab üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles