Järgmise nädala ilm jääb muutlikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Riigi Ilmateenistuse andmetel ei saabu soojakraadid Eestisse ka tuleval nädalal. Mitmel pool sajab vihma, lörtsi ja lumekruupe.

Homne öö on kõrgrõhuharja mõjul veel enamasti sajuta. Õhutemperatuur on -3..+3 kraadi. Kuid loodetuul tasapisi tugevneb ning see on märgiks Skandinaavia põhjatipust lähenevast madalrõhkkonnast. Hommikuks jõuab sadu Eesti põhjaserva, sajab nii lörtsi kui vihma.

Päeva jooksul katavad sajupilved suurema osa Eestist, tihedam on sadu Ida-Eestis, väiksem on saju võimalus saartel. Tuul pöördub loodesse ja põhja ning tugevneb puhanguti 15, rannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on 3..8 kraadi. Õhtul sadu lakkab, tuul pöördub kõikjal põhjakaarde ning on puhanguline.

Esmaspäeval madalrõhkkond eemaldub ja läänepoolse kõrgrõhkkonna mõju tugevneb. Venemaale jääb aga tiirlema madalrõhuala ning kahe rõhuala piirimail valitseb tugev põhjavool. Eesti kohale võib jõuda hoogsajupilvi. Õhumass on võrdlemisi külm ning sadada võib nii vihma kui lumekruupe. Põhjakaare tuul on tugevam öösel, päeval tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval 4..10 kraadi.

Teisipäeval tugevneb Skandinaavias kõrgrõhkkonna mõju ja saju võimalus on väiksem. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1..+3 kraadi, päeval lisandub soojemat õhku ja temperatuur tõuseb 6..12 kraadini.

Kolmapäeva öö on kõrgrõhkkonna servas sajuta ja võrdlemisi rahulik. Õhutemperatuur langeb -1..+4 kraadini. Hommikul läheneb Skandinaaviast madalrõhkkond ja tõenäoliselt liigub see üle Soome Venemaale. Sel juhul kattub meil taevas pilvedega ning sajab lörtsi ja vihma. Madalrõhkkonna kaldumisel Läti suunas jääb tihedama saju piir Eestist lõuna poole. Õhutemperatuur on 5..10 kraadi. Kui soojema õhumassi serv veel Eestini ulatub, siis võib lõunapoolsetes maakondades 13° kraadini tõusta. 

Neljapäeval madalrõhkkond eemaldub ja saju võimalus väheneb. Tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval 5..9 kraadi.

Kui reedeks kujuneb Balti riikide kohale kõrgrõhuvöönd, siis on ilm rahulikum ja suurema sajuta. Kui aga Skandinaavias tugevneb loode-läänevool, siis jõuab Läänemere õhuruumi uus madalrõhkkond ühes sajupilvedega. Riigi Ilmateenistus täpsustab prognoosi uue nädala algul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles