Allikad: USA lennukikandja on teel Jeemeni vetesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lennukikandja Theodore Roosevelt.
USA lennukikandja Theodore Roosevelt. Foto: Steve Parsons/PA Wire/Press Association Images

USA lennukikandja USS Theodore Roosevelt on teel Jeemenit ümbritsevatesse vetesse takistama võimalikke Iraani relvasaadetisi Jeemeni šiiamässulistele, ütlesid Ühendriikide mereväe ametnikud esmaspäeval.

Anonüümsust palunud ametnike sõnul ühineb lennukikandja teiste Ühendriikide sõjalaevadega, mis on valmis takistama mis tahes Iraani relvasaadetisi huthi šiiamässulistele Jeemenis.

Ühendriikide merevägi on viimasel ajal suurendanud kohalolekut Adeni lahes ja Araabia mere lõunaosas, reageerides teadetele võimalikust huthide relvastamiseks mõeldud Iraani laevakonvoist.

Regioonis asub üheksa USA sõjalaeva, nende seas ristlejaid ja hävitajaid.

Jeemenis puhkes märtsis relvakonflikt, milles on vastamisi riigi praegust presidenti Abedrabbo Mansour Hadit toetavad jõud ning šiiamässulised huthid ja neid toetavad ekspresidendile Ali Abdullah Saleh´le lojaalsed väed. Saudi Araabia alustas õhurünnakuid huthide vastu 26. märtsil. Ar-Riyadi juhitavasse koalitsiooni kuulub 10 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles