Kolonelleitnant Rebo: võib öelda, et Venemaa blufib

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonelleitnant Eero Rebo.
Kolonelleitnant Eero Rebo. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Kaitseväe peastaabi ülema asetäitja kolonelleitnant Eero Rebo tõdes, et Venemaa on suutnud lääneriigid haarata oma narratiivi, kuid tegelikult võib mõnes mõttes öelda, et Venemaa blufib.

Kolonelleitnant Rebo rääkis ETV saates «Välisilm», et NATO ja liitlased on panustanud Eesti julgeolekusse märkimisväärselt ning see annab vastuse ka küsimusele, kas oleme jäänud kriisis üksi, vahendas ERR Uudised.

«Täna on selge, et seda ei ole sündinud, täna on selge, et meie kõrval on nii sakslased, ameeriklased kui ka teised riigid, kes panevad nii "saapaid maha" kui ka toetavad muud moodi - õhuturbes, laevadega või väljaõppega,» rääkis ta.

«Praegu on küsimus selles, kuidas väga palju nõrgem, vaesem ja vähem võimekas Venemaa on suutnud Lääne oma narratiivi haarata ja portreteerida ennast kui väga tugevat ja võimekat poolt, numbrid ja igasugune analüüs näitavad, et NATO sõjaline jõud, tehnoloogia ja võime seda jõudu väga lühikese ajaga kasutada, on selgelt Lääne poolel, teatud maani võib isegi öelda, et Venemaa blufib, Eestile tundub Kremli režiimile niivõrd lähedal olles see bluff hirmus ja ebameeldiv, aga me teame, et see on bluff,» lisas ta.

«Poliitilise mõõte kohapealt oleme saavutanud peaaegu jackpoti - meil on siin USA väed, nende alaline kohalolek on tagatud rotatsioonide kaudu, mis hoiab meie õhku puhtana, samuti kõik õppused, mis sisuliselt ei lõpegi aasta jooksul ära, tagavad meile minimaalsegi kohaloleku,» ütles kolonelleitnant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles