Saudi Araabia juhitud koalitsioon kuulutas õhurünnakud Jeemenis lõppenuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõjaväepolitseinikud.
Jeemeni sõjaväepolitseinikud. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia juhitud koalitsioon kuulutas teisipäeval õhurünnakud Jeemenis lõppenuks, sest saavutatud on kõik eesmärgid ning oht naaberriikidele on likvideeritud.

«Koalitsioon on lõpetanud Jeemeni valitsuse ja president Abedrabbo Mansour Hadi palvel alustatud operatsiooni,» kinnitas liitlaste eestkõneleja brigaadikindral Ahmed al-Assiri.

Kindrali sõnul on muu hulgas purustatud huthi mässuliste raskerelvastus ja ballistilised raketid ning liitlased keskenduvad tulevikus peamiselt poliitilise lahenduse leidmisele Jeemenis.

Riigi kaitseministeerium märkis ametlikus avalduses, et õhurünnakute abil «õnnestus edukalt kõrvaldada oht Saudi Araabia ja teiste Jeemeni naaberriikide julgeolekule».

Al-Assiri lisas siiski, et koalitsioon jätkab Jeemeni mereblokaadi ja vajadusel võetakse sihikule ka huthimässuliste vägede liikumine.

Teade oli üsnagi ootamatu, sest veel päeval edastas riiklik uudisteagentuur SPA uudise, et Saudi Araabia kuningas Salman andis käsu mobiliseerida Jeemeni šiiamässuliste vastasteks operatsioonideks rahvuskaart.

Iraan tervitas õhurünnakute lõppu

Iraani välisministeerium tervitas teisipäeva õhtul teadet Saudi Araabia juhitud koalitsiooni õhurünnakute lõppemise kohta Jeemenis.

«Süütute ja kaitsetute tsiviilisikute tapmise lõpetamine on kahtlemata samm edasi,» ütles ministeeriumi eestkõneleja Marzieh Afkham uudisteagentuuri ISNA vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles