Teeremont ummistab kaeve ja torustikke

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd Ristiku tänaval.
Teetööd Ristiku tänaval. Foto: Toomas Huik

Tallinna Vesi on hädas tee-ehitajatega, kes linnatänavaid remontides sadevee ärajuhtimise kaevud freesipuru täis ajavad ja kõige halvemal juhul lausa asfaldikihiga katavad.


«Tööde käigus on välja tulnud asjaolu, et teekatete freesimisel satub kaevudesse freesipuru, asfaldi tükke, killustikku jne. Samuti on freesimistööde käigus paljud luugid ja kaped jäänud freesipuru alla ning AS-il Tallinna Vesi puudub kindlustunne, et kõik vajalikud kaevud ja kaped asfalteerimistööde käigus asfalti alt ikka välja jäävad,» kurdab Tallinna Vee teenindus- ja tootmisdirektor Robert Yuille kommunaalametile saadetud kirjas.

«Tõepoolest, probleem on tõsine ja me informeerisime sellest ka linnavalitsust,» kinnitas AS Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Priit Koff. Yuille loeb oma kirjas üles kõige markantsemad juhtumid, mis tänavate remondi käigus aset on leidnud.

Nii näiteks purunes Ristiku tänaval tööde käigus kogemata hüdrant ning vee sulgemine võttis Tallinna Vee töötajatel aega umbes viis tundi, sest sulgarmatuurid olid paksu freesikihi all ja nende leidmine ning järgnenud puhastamine olid raskendatud. Samuti sattus seal kaevudesse ohtralt freesipuru, sest kaevud jäeti tööde ajaks kinni katmata.

Kõige hullem olevatki asi just Ristiku tänaval, kus on hulgaliselt sulgarmatuure ja kaeve lihtsalt kinni asfalteeritud

Asi pole kiita ka Kärberi tänaval, kus kolm kaevu on lihtsalt kadunud. See tähendab, et vee-ettevõtte joonistel on need täiesti olemas, kuid tegelikkuses on nende kohtade peal vaid ilus sile asfalt. Samuti on Punasel tänaval kinni asfalteeritud üks hüdrandikaev.

Oma kirjas palubki Tallinna Vesi, et kommunaalamet juhiks ehitusettevõtete tähelepanu sellele, et pärast tööde lõppu tuleb sademeveetrassid tänavaremondi käigus tekkinud prahist puhastada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles