Jabur kullarööv Tavexis: kuld asendati veega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullakang.
Kullakang. Foto: SCANPIX

Tavidi Rootsi tütarfirma Tavexi töötaja vedas rongiga 12-kilost kindlustamata kullakangi, lasi selle päise päeva ajal ära varastada ning  kõige tipuks sai Tavex Rootsi maksuametilt, kes vargust ei uskunud, maksunõude ja trahvi kaela.

Rahvusvahelise haardega kulla- ja valuutafirma AS Tavidi Rootsi tütarfirma Tavex AB töötaja Kurt on Stockholmi keskvaksalis ja veab endaga kaasas ratastel kohvrit. Mündid pillanud mees hajutas Kurti tähelepanu ning enne kui ta arugi sai, oli tema käes juba uus kohver, mis on kulla ja raha asemel täis veepudeleid, vahendas Äripäev.

Tavexi juht Tiit Rosenberg nentis intsidendi kohta, et Rootsi politsei ei süüdistanud oma uurimise käigus kordagi nende töötajat Kurti seotuses vargusega ja Tavexi töösuhe Kurtiga kestis seetõttu pärast intsidenti seni, kuni Kurt ise avaldas soovi lahkuda.

Vaksalis Tavexilt pihta pandud kullakang ja raha olid kindlustamata - see tähendab, et rahvusvaheline kulla- ja valuutakaupleja Tavid lasi oma töötajail turvameesteta ja kindlustuseta sadade tuhandete eurode väärtuses vara kohvriga ringi vedada.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles