Postimees: Madisoni süüdistavad päris inimesed

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Riigikogu kantselei

Kui parlamendi noorliikme Jaak Madisoni ahistamise loos üldse miski desinformatsioon on, siis on see EKRE väide, et tegemist on anonüümsete süüdistustega.

Vastupidi, nende väidete taga on konkreetsed inimesed, Postimees teab nende nimesid, tausta, oleme nendega rääkinud  ja kontrollinud nende töösuhet laevafirmaga Tallink. Need inimesed on meile lubanud, et kui protsess ametlikuks läheb, on nad valmis Postimehe poolt pakutud anonüümse allikakaitse varjust välja tulema. Kuid see on tõesti nii-öelda viimane variant.

EKRE ja Jaak Madison võivad ju seda lugu kommenteerides rääkida „lolluse tipust“ ja absurdist. Postimees vastutab selles loos iga viimase kui väite ja sõna osas. Selle prognoositavalt tundliku teema käsitlemisel lähtusime algusest peale seisukohast, et artikli ilmumise aluseks ei saa olla pelgalt sõna-sõna vastu olukord. Nii ka läks. Me leidsime mitu kannatanut ja ei välista, et neid on rohkemgi.

Veel. Kui keegi üritab seda ahistamise teemat naeruvääristada, küsides, miks heidetakse Madisonile ette neidudele külge löömist, siis on see trikitamine inimeste emotsioonidega. Probleem on siiski kajutikaartide kopeerimises ja inimeste privaatsesse ruumi loata sisenemises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles