Siberi põlengu ohvrid ei saa abi, sest eriolukordade ministeeriumi autod on Ukrainas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina piirile lähenev põleng.
Hiina piirile lähenev põleng. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Venemaal Hakassias on maastikupõlengud lõõmanud juba üle kahe nädala, nõudnud vähemalt 34 inimelu ja jätnud tuhandeid inimesi koduta. Põlengud laastavad kuivade ilmade tõttu ka teisi Siberi piirkondi ning ulatuvad mõnel pool ka Hiinasse.

Võimude teatel võitleb leekidega ligi 5000 päästetöötajat, ent sellegipoolest ei ole põlengut kontrolli alla saadud, kirjutab Raadio Vaba Euroopa.

Taga-Baikali krai vabatahtlike koordinaator Jelena Markova kommenteeris väljaandele, et vaatepilt on kohutav – põlenud on autod, majad ja kariloomad. Ümbruskaudsed metsad põlevad ja piirkonna suurim linn Tšita on suitsu täis. Paljud inimesed on kaotanud kõik, mis neil on.

Valitsuselt on palutud abi katastroofi ohjeldamiseks ja ülesehitustöödeks. Hakassias käis sel nädalal ka president Vladimir Putin koos eriolukordade ministri Vladimir Putškoviga, kes lubasid abi saata.

Peterburis tegutsevate vabatahtlike teatel on aga sel teel üks suur takistus – suurem osa eriolukordade ministeeriumi veokitest on juba hõivatud pideva Ida-Ukrainas käimisega. Niinimetatud humanitaarkonvoid sõidavad pidevalt Donbassi ja Venemaa vahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles