Kaitseväe Peastaabi ülem Neeme Väli läheb Brüsselisse tööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigaadikindral Neeme Väli
Brigaadikindral Neeme Väli Foto: Toomas Huik

Kaitseväe Peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli läheb Brüsselisse Eesti järgmiseks sõjaliseks esindajaks, tema asemele soovitakse peastaabi ülemaks praegust kaitseministeeriumi kantslerit Riho Terrast.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots kirjutas kaitseminister Jaak Aaviksoole vajadusest suunata Kaitseväe Peastaabi praegune ülem brigaadikindral Neeme Väli alates 1. veebruarist 2011 Eesti sõjalise esindaja ametikohale NATO ja Euroopa Liidu juurde.

Kaitseväe juhataja sõnul on ta võtnud sihiks suunata Eesti rahvuslikele ametikohtadele Brüsselis Eesti kindraleid, kelles ta näeb ka suurt potentsiaali tõusta kõrgetele ametikohtadele NATO või Euroopa Liidu sõjalistes struktuurides.

Laaneotsa teatel on sõjalise esindaja ametikoht NATO liikmesriikide jaoks traditsiooniliselt olnud võrdväärne kaitseväe juhataja või kindralstaabi ülema asetäitja ametikohaga.

«Brigaadikindral Neeme Väli omab vajalikku NATO strateegilise ning operatiivtasandi staabi teenistus- ja juhtimiskogemust ja on võimeline edukalt täitma sõjalise esindaja ülesandeid,» kirjutas Laaneots.

Eesti praegune sõjaline esindaja NATO ja Euroopa Liidu juures kindralmajor Vello Loemaa läheb alates 18. jaanuarist 2011 erru seoses piirvanuse täitumisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles