Repliik: kanged naised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: WENN

Suured etendused on selleks korraks ühel pool. USA suurparteid suutsid kaks kuud enne presidendivalimisi end valijatele ühtsetena näidata. Isegi kui kongressid olid vaid muljetavaldav šõu, mängisid nende edus rolli kaks naist – Hillary Clinton ja Sarah Palin. Esimene asus kindlalt Obama selja taha ning teine sütitas vabariiklasi kombel, mida pole pikka aega nähtud.

Valijad jälgisid teatrit aktiivselt (nii Obama kui Palini kõnesid vaatasid ligi 40 miljonit ameeriklast), kuid kandidaadid on endiselt samas seisus kui enne kongresse: Obama ja McCaini toetusnumbrid on võrdsed.

Küsitluste kohaselt ei ole Palin esialgu vastupidiselt McCaini ootustele suutnud enda rüppe meelitada miljoneid Clintoni naistoetajaid. Nii nagu kahe nädala eest, juhib naiste seas Obama ikka McCaini ees, samas kui McCaini pooldab rohkem mehi.

Ometi ei maksa uskuda, et see tingimata nii jääb. Obama nõunikute sõnul asuvad Clinton ja teised mainekad naisdemokraadid nüüdsest agressiivselt võitlema särava Palini kasvava populaarsuse vastu.

Hillaryst ühtaegu naiselikum ja mehelikum Palin (nii ütles üks vabariiklane) on tõusnud suurimaks takistuseks seni kindlana tundunud demokraatide võidule novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles