Läti seafarmis möllab inimestelegi ohtlik nakkus

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siga.
Siga. Foto: SCANPIX

Ühest Kuramaa seafarmist on leitud väga kergesti nakkavat brutselloosi, mis võib tähendada ühtekokku 2000 looma hukkamist, teatab uudistevõrk LETA. See tõbi võib edasi kanduda ka inimestele.


Läti toidu- ja veterinaarteenistuse teatel on praeguseks testitud 500 sea hulgast nakkus 400-l. Haiguse tulemuseks on iseeneslikud abordid, järglaste väärarengud, reproduktiivorganite põletik ja viljatus.

Toidu- ja veterinaarteenistus hoiatas ka, et inimesteni jõuab see tõbi nakatunud loomade liha ja piima tarbimisel ning kokkupuutest nende kehavedelikega. Haiguse edasikandumine inimeselt inimesele on harv, kuid võimalik – näiteks seksuaalse kontaktiga või emalt lapsele. Läti nakkuskeskust on tõvepuhangust informeeritud.

Ameti teatel võib brutselloos tähendada farmile tõsist rahalist kaotust. Haigus avastati selle kuu keskel ning seni teadaolevalt teistesse loomakasvatustesse levinud pole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles