Tallinlased saavad veel ühe kuu rongiga tasuta sõita

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavalitsus jätkab läbirääkimisi Elroniga linna elanikeregistrisse kantud inimeste rongisõitude hüvitamiseks linna piires, senist lepingut pikendatakse ühe kuu võrra.

«Kuna meil Elroniga endiselt läbirääkimised jätkuvad, linna poolt on nendele tehtud ettepanekud, kuidas Tallinna linn võiks tulevikus Elroni tehtud sõite kompenseerida ja teadaolevalt Elronis on tulemas koosolek, kus neid ettepanekuid arutatakse, siis me pikendasime tänasel istungil olemasolevat lepingut veel ühe kuu võrra,» ütles abilinnapea Taavi Aas linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ettepanekute sisu on Aasa sõnul väga lihtne. «Kui täna toimub sõitude hüvitamine Elronile iga reisi pealt, siis me leiame, et õige ja õiglane oleks, kui me teeksime seda samadel alustel kui mujal linnatranspordis. Ehk me lepime kokku liinikilomeetri hinna ja hüvitame liinikilomeetri maksumuse. Sest ega rongil ei ole vahet, kas rongi peal on viis, seitse või kaheksa inimest, rong sõidab ikka ühtemoodi. Õiglane alus oleks siis ikkagi selle rongi läbisõidukilomeetri hüvitamine. Loomulikult, kui sõitjaid on rohkem ja ronge tuleb juurde, järelikult tuleb juurde ka liinikilomeetreid. Inimestele muutub sõit mugavamaks, rongid sõidavad tihedamalt ja meil on põhjust täiendavaid liinikilomeetreid hüvitada. Aga iga täiendava reisija pealt ei ole ilmselt mõistlik hüvitust küsida ja saada,» selgitas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles