Kopp ukerdab noorte vahtrate vahel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Emajõe kaldakindlustuse ehitus Kroonuaia silla ja Vabadussilla vahel jõudis botaanikaaia poolsele kaldale. Eile manööverdas Timorehituse ekskavaatorijuht püüdlikult noorte vahtrapuude vahel, valmistades ette pinnast kivide ladumiseks ning betoonitöödeks.


Tartu linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool märkis, et töömeestel on seal tõesti halb nikerdada ning kõige lihtsam olnuks puud maha võtta. Seda teed aga ei mindud ning projekt nõuab selgelt puude allesjätmist. Üks vaher tuleb siiski eemaldada, kuid see taastatakse, lisas ta.

Pooli aõnul on vahtrad saanud oma praeguses kasvukohas juurduda juba kuus aastat. Ehituse ajaks teisaldamist ei elaks nad tõenäoliselt üle.

Üks selline neli meetrit pikk vaher maksab puukoolist ostes 1800 krooni. Ühe puu kasvatamisele ja hooldusele kulub linnal veel umbes 2200 krooni.

Botaanikaaia poole kaldale jõuti töödega alles praegu seetõttu, et seni oodati keskkonnaametilt vee erikasutusluba. 52 meetri pikkuse betoonrinnatise taastamiseks tuleb esmalt kallast jõe poolt täita, sõnas Pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles