Kõrgema kunstikooli rektori ametikohale algas konkurss ministeeriumi osalusel

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes

Haridus- ja teadusministeerium kuulutas esmaspäeval välja konkursi Tartu kõrgema kunstikooli rektori ametikoha täitmiseks. Ametisoleku aeg algab tänavu 1. augustil ja lõpeb 31. juulil 2020. Kandideerida saab 12. maini, praeguseks ei ole ühtegi avaldust veel laekunud, teatas kommunikatsiooniosakonna konsultant Aire Koik.

Rektorikonkuss erineb eelmistest, sest tänavu aprillis uuendati rakenduskõrgkooli rektori valimise korda, mis pärines 2004. aastast.

Muudatused valimise korras

Ministeeriumi selgituse kohaselt puudutab üks olulisemaid muudatusi valimiskomisjoni ja valimiskogu moodustamist. Valimiskomisjon, mida varem ei ole olnud, viib läbi eelhindamise. Rektori valib valimiskogu, kuhu kaasatakse nüüd varasemast rohkem osapooli, sealhulgas haridus- ja teadusministeeriumi esindajad.

Konkursikuulutuses on kirjutatud, et Tartu kõrgema kunstikooli rektori ametisse on oodatud kandideerima juhte, kelle sooviks on mitmekülgset kunstiharidust pakkuva organisatsiooni juhtimise ning arendamise kaudu anda oma panus Eesti haridus- ja kunstiellu.

Rakenduskõrgkooli rektori ülesanded tulenevad rakenduskõrgkooli seadusest ja Tartu kõrgema kunstikooli põhimäärusest, sealhulgas kõrgkooli esindamine, kõrgkooli piires haldus- ja distsiplinaarvõimu teostamine, õppe- ja arendustegevuse otstarbeka korralduse eest hoolitsemine ning rakenduskõrgkooli eelarveprojekti koostamine ja eelarve täitmise tagamine.

Nõuded rektorikandidaadile: magistrikraad või sellele vastav kvalifikatsioon; teadmised kõrghariduse korraldusest ja kõrgkoolis õpetatavatest erialadest; samalaadse organisatsiooni juhtimiskogemus vähemalt kolm aastat; eelnev töökogemus haridusvaldkonnas; eesti keele oskus C1 või sellele vastaval tasemel ja inglise keele oskus B2 või sellele vastaval tasemel; kõrged kõlbelised omadused.

Rektoriametisse kandideerijal palutakse dokumendid esitada haridus- ja teadusministeeriumisse (märgusõna «TKK rektori konkurss») hiljemalt 12. mail e-posti aadressile cv@hm.ee.

Eelmine konkurss kukkus läbi

Tartu kõrgem kunstikool tegutseb praegu rektorita, sest senine rektor Vallo Nuust on tänavu jaanuarist kuni juuli lõpuni ametis rektori kohusetäitjana. Tema senine tööleping lõppes 31. detsembril.

Rektorikonkurss mullu sügisel lõppes tulemuseta, sest ainsana kandideerima jäänud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja ei saanud komisjoni häälteenamust. Kümme aastat rektoriametis olnud Vallo Nuust loobus kandideerimast vahetult enne valimisi peamiselt isiklikel põhjustel.

«Oleme kinnitanud Vallo Nuusti kohusetäitjaks,» teatas ministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Helen Põllo tänavu jaanuaris Tartu Postimehele. «Uued valimised oleme planeerinud korraldada viisil, et uus rektor saaks alustada oma tööd enne uue õppeaasta algust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles