Taksosõitjate elu muutub lihtsamaks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Viru tänaval.
Taksod Viru tänaval. Foto: Tairo Lutter

Alates tänasest saavad oma taksosõidu eest mobiilimaksega tasuda EMT kliendid, kes kasutavad taksosõiduks Taxify rakendust, millalgi maikuus lisandub see võimalus ka Tele2 klientidele.

«Lihtsama makseviisi valimiseks tuleb laadida endale viimane versioon Taxify mobiilirakendusest ja enne taksotellimist valida makseviisiks EMT m-makse,» ütles Eesti Telekom meediasuhete juht Raigo Neudorf. Taksosõidu maksumus lisandub seejärel kliendi jooksva kuu mobiiliarvele.

Rakenduses on mobiiliarvega tasumine võimalik kõigil EMT lepingulistel era- ja äriklientidel ning kõnekaardi kasutajatel. Tööandja telefoni kasutajad saavad mobiilimakset kasutada üksnes siis, kui tööandja on EMT iseteeninduses andnud vastava õiguse või sõlmitud on eraarve teenuse leping. Taxify EMT mobiilimaksele kehtib päevalimiit 50 eurot ja ühe sõidu maksimumsumma on 25 eurot.

Mobiiliarvega tasumise lahenduse on Taxifyga välja arendanud EMT, kes pakub seda teenust oma klientidele esimese mobiilioperaatorina Eestis. Küll aga lisandub see võimalus maikuu jooksul ka kõigile Taxify taksoäppi kasutavatele Tele2 klientidele.

«Ka meil on Taxify'ga mobiilimakse plaan nii Eestis kui teistes Baltimaades – tehniline lahendus on valmis ja lähiajal käivitame ühise teenuse,» sõnas Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt. Kui aga EMT kliendid peavad mobiilimaksega taksosõidu eest tasudes käima lisaks välja ka teenustasuna 0,32 eurot, siis Tele2 klientidele hakkab see teenus tasuta olema.

Elisa suhtekorraldusjuhi Marika Raiski sõnul neil hetkel mobiilimakse rakendamise plaani taksosõidule ei ole. «See sõltub pigem teenusepakkujast – kui Taxify pöördub meie poole vastavasisulise sooviga, siis Elisa takistusi hetkel ei näe,» ütles Raiski.

Taxify mobiilirakendusel on tänaseks üle 250 000 kasutaja, süsteemiga on liitunud tuhanded taksojuhid ning rakenduse vahendusel tehakse kümneid tuhandeid sõite nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles