Nõmme Kalju võitis üheksakesi jäänud Transi ja püüab endiselt rekordit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 9. voorus võõrustas täiseduga jätkav Nõmme Kalju kodusel Hiiu staadionil Narva Transi ja võitis 4:1. Kalju väravad lõid 14. minutil Allan-Axel Kimbaloula, 54. minutil penaltist Hidetoshi Wakui, 56. minutil Joel Lindpere ja 86. minutil Tarmo Neemelo. Transi ainsa värava lõi 49. minutil Vitali Andrejev. Trans lõpetas kohtumise üheksakesi, sest teise poolaja keskel nägid mõne minuti jooksul teist kollast kaarti nii Vitalijs Zils kui ka Roman Nesterovski.

Teises õhtuses mängus oli Viljandi Tulevik võõrsil 3:0 üle Paide Linnameeskonnast, kübaratriki tegi Viljandi ründaja Joonas Tamm.

Kaljul on nüüd 9 vooruga tabelis täisedu ja 27 punkti, teisel kohal on FC Flora 21 punktiga. Trans on 7 punktiga 8. kohal.

Enne mängu:

Nõmme Kalju võiduseeria jätkus ka eelmises voorus, kui koduväljakul oldi 1:0 paremad Infonetist. Kaheksa mängu järjest võitnud Kalju läheneb seega juba kümnest meeskonnast koosneva Premium liiga kõigi aegade rekordile, sest 2009. aastal suutis Levadia hooaja alguses löömatuna püsida koguni 11 mängu järjest. Kaljul on liiga parim rünnak (21 löödud väravat) ja parim kaitse (neli sisselastud väravat nagu ka Floral), mistõttu võib olla raske näha, kuidas Trans suudaks neid murda. Samas ei ole Kalju viimastes voorudes enam saanud selliseid suureskoorilisi võite nagu hooaja alguses.

Trans on pärast 4. vooru üleminutitel Floralt saadud valusat 0:1 kaotust langenud nii sügavasse psühholoogilisse auku, et sellest pole siiani suudetud välja ronida. Kaotus Tammekale ning viigid Paide ja Tulevikuga on kaugel tulemustest, mida Transis loodeti hooaja eel näha. Tagatipuks kaotati eelmise vooru põhimõtteline heitlus Ida-Virumaa esiklubi tiitli nimel Sillamäe Kalevile 1:2. Klubi president Nikolai Burdakov kritiseeris pärast seda ajakirjanduses nii keskkaitsjaid kui ka ründajaid – eriti silmatorkavad ongi Narva probleemid just ründeliinis, sest kui endale lüüa lastud 10 väravat on igati soliidne näitaja (liiga neljas tulemus), siis hooaja avavoorus Pärnut viie väravaga kostitanud ründeliin on suutnud järgmise seitsme mänguga lisada vaid neli tabamust. Tabelis on Trans langenud 7 punktiga 7. kohale, lähimad jälitajad Viljandi ja Pärnu on seejuures vaid kahe punkti kaugusel.

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Uus mäng on ootamas, Trans on hambaid näidanud kõigile esikolmikus. Kaotus Florale 92. minutil, 1:2 kaotus Sillamäele ja viik Levadiaga. Kindlasti on raske mäng ning igaüks tuleb meie vastu täiega mängima. Mängime võidu peale ning ootame publikut kaasa elama.»

Kalju kaitsja Nicolas Galpin: «Jõhvi tegi meie elu raskeks, kuid laupäeval on uus mäng ning peame keskenudma Narva Transi alistamisele. Nad on tugeva kaitsega, kuid me suudame seda lahti muukida.»

Transi peatreener Aleksei Jagudin: «Valmistame väga tõsiselt ette. Meie vastase tugevust kinnitab nende kaotuseta seeria liigas. Aga ikka oleme valmis võõrsil võitlema.»

Transi poolkaitsja Volodõmõr Kilikevitš: «Loomulikult alati tahame võita. Võidumaitset pole juba ammu tundnud. Saame väga hästi vastase tugevusest aru ning tema tänane seis taabelis on selle kinnituseks. Vaatamata sellele anname endast kõik, et resultatiivaset mängu näidata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles