Politsei tabas kahe päevaga 56 joobetunnustega juhti

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Korrakaitsjad tabasid kahe päevaga Eesti eri paigus roolist kokku 56 juhti, kes olid tarvitanud alkoholi või narkootikume.

Politsei- ja piirivalveameti korrapidaja teatel jäi eile politseile vahele 17 ja üleeile 35 juhti, kel olid alkoholi tarvitamise tunnused. Lisaks tabati üleeile kolm ja eile üks narkojoobe tunnustega juht.

Kui juht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni 12 kuuks.

Kui juht on narkojoobes või vähemalt 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda karistada kriminaalkorras kas rahalise karistusega 30–500 päevamäära ulatuses või kuni kolmeaastase vangistusega.

Lisakaristusena võib kohus võtta sel juhul juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab kohus konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles