Eesti kahesüst saavutas EMi finaalis kaheksanda koha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Alupere.
Kaarel Alupere. Foto: Erakogu

Tšehhis jätkuvatel aerutamise Euroopa meistrivõistlustel lõpetasid Kaspar Sula ja Kaarel Alupere kahesüstade 500 meetri A-finaali kaheksanda kohaga.

Euroopa meistriks krooniti Saksamaa paar Max Rendschmidt ja Marcus Gross. Sula ja Alupere kaotasid võitjatele 6,232 sekundiga. Hõbeda võitis Sloveenia (Erik Vlcek ja Juraj Tarr) ja pronksi võitis Valgevene (Vitali Bialko ja Raman Piatrušenka). Eesti selja taha jäi Rumeenia paar kosseisus Daniel Burciu ja Patrus Gavrila.

«Meie mehed olid finalistidest kaalult kõige kergemad ja sellises vastutuules jäi lihtsalt võimu väheks,» seletas koondise peatreener Peeter Becker pärast sõitu. «Mis muud, kui jõu arendamisele tuleb veelgi suuremat rõhku panna,» lisas ta.

Kindlasti tuleb kahesüstal parandada ka kokkusõitu, aga see tuleb vaid ajaga. Sula ja Alupere on ühes paadis sõitnud koos vähem kui aasta.

«Selgelt oli näha, et distantsi teine pool jäi rohkem Kaarli õlgadele, õnneks pidas Kaspar siiski lõpuni vastu ja nii suudeti rumeenlased selja taha jätta,» arvas Becker. «Kaheksas koht vastas hetke jõudude vahekorrale, samas kuuendast kohast jäi lahutama veidi rohkem kui sekund.»

Maikuu teises pooles seisavad eestlastel ees kaks MK-etappi Saksamaal ja Taanis, kus koondislastel on ennast taas võimalik tõestada.

Noor kanuumeeses Joosep Karlson tegi EM-i lõpetuseks kaasa 5000 m ühekanuude sõidu, kus sai 14. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles