Uus sadam rõõmustab Abruka elanikke

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abruka sadam.
Abruka sadam. Foto: Raigo Pajula.

Abruka saarel sai valmis sadam, mille ehitus läks maksma 32 miljonit krooni ja mille kohta kohalikel elanikel on vaid kiidusõnu öelda.

Et AS Saarte Liinid ehitas sadama üles oma kasumi arvelt, kulus ehituseks kolm aastat, aga nüüd on sadamas kaks uut kaid, lainemurdjad, uued meremärgid, uus sadamahoone ja 30 kaikohta jahtlaevadele, neid jõudis tänavu sadamasse üle 150, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Abruka saarevaht Rein Lember ütles, et üks suur unistus on saare elanikel veel - oma laev, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsleri Marika Priske sõnul on riik heaks kiitnud viie laeva ehituse Kihnu, Vormsi, Abruka, Ruhnu ja Prangli saarte jaoks.

«Ruhnu laeva hange on tänaseks juba välja kuulutatud, järgmiseks me loodame edasi minna ka teiste laevadega, ma loodan et aasta-paari pärast on siin ikkagi uus laev olemas,» rääkis kantsler.

Eesti riik on viimastel aastatel saarte sadamatesse investeerinud üle poole miljardi krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles