Mupo kantseldas volbriööl lapsjoodikuid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Mupo noorsootöö sektori naisinspektorite volbriöine patrullkäik ei möödunud intsidentideta ja tööaja lõputundidel juhtunu avaldas muljet ka palju näinud inspektoritele.

Kella üheteistkümne paiku märkas jalgsipatrull Tammsaare pargis kahte noormeest, kes Tammsaare kuju taga istudes pooleliitrist Viru valge pudelit kummutasid. Inspektorite nägemisel lendas lõpukorral olev viinapudel kiiresti põõsasse.

«Tegemist oli kahe alaealise noormehega, mõlemal aastaid 15. Pudel oli neil juba tühjaks joodud ning poisid nii kuraasi täis, et pool tundi järjest tuli inspektorite ja kogu maailma aadressil kahest suust kõige kõrgemas registris laussõimu,» vahendas mupo pressiesindaja Meeli Hunt noorsootöö sektori juhi muljeid. «Sõnavarast neil puudu ei tulnud. Vähemalt neljal korral ähvardati meile lisaks «molli anda», aga nii kaugele asi siiski ei läinud. Eriti pahandas noormehi see, et kutsusime kohale nende vanemad.»

Üks noormeestest andis noorsootöö inspektoritele valeandmed – valetades oma ema nime ning telefoni numbri osas. Ta teatas ka, et helistada pole mõtetki, sest ema on lubanud tal viina võtta nii palju kui hing ihkab ja selles pole probleemi. Kui pärast mitut petukatset ema telefonitsi kätte saadi, oli sealne vastus napisõnaline «Ärge tulge mulle rumalusi rääkima!» Pärast ema saabumist lahkuti sõnagi lausumata.

Teine noormees püüdis üksi bussi jäänuna veel kuraasi üleval hoida, aga ema autot nähes puhkes lohutamatult nutma. Poisi ema oli vägagi murelik ja vabandas poja käitumise pärast. Eriti tegi teda murelikuks aga noormeestele vormistatud protokoll, mis annab aluse alaealist alkoholi tarbimisel tabamisel trahvida maksimaalselt  40 euroga. Ta küsis kartlikult, et ehk saab vabandusega olukorda siluda, sest nende majanduslik olukord ei ole just kiita.

«Ütlesin emale, et pärast sellist pooletunnist «täissõimu teenust» ei ole vabandusest just palju kasu. Samas, me kõik oleme inimesed. Teen oma otsuse trahvisumma osas ikka inimlikust aspektist lähtuvalt,» ütles noorsoosektori juht.

Mupo tuletab meelde, et vastavalt alkoholiseaduse § 46 on alaealisel alkohoolse joogi tarbimine keelatud. Sama seaduse § 71 järgi karistatakse alaealist alkohoolse joogi tarbimise eest rahatrahviga kuni kümme trahviühikut ehk 40 eurot.

Alkohoolse joogi ostmise eest alaealisele või joobeseisundile viitavate tunnustega isikule karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut või arestiga.

Alates selle aasta jaanuarist on alkoholi tarbimine avalikus linnaruumis taas keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles