Hõbemägi: hämmastas, millise kiirusega Lukase idee kõrvale heideti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli avaaktusel kõneles teiste seas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.
Tartu Ülikooli avaaktusel kõneles teiste seas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Foto: Andres Ehrenpreis

Ajakirjanik Priit Hõbemägi avaldas hämmeldust selle üle, millise kiirusega haridusminister Tõnis Lukase esitatud idee kõrghariduse alternatiivsest rahastamismeetodist kõrvale heideti.

Ka reformierakondlane Hannes Astok nõustus Kuku raadio saates «Keskpäevatund» sellega, et tegu on huvitava ideega.

«Aga kahjuks tõesti heideti see ministri erakonnakaaslaste poolt Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) paari päevaga prügikorvi,» nentis ka Astok.

«Vaevalt jõudis asjalik arutelu alata, millest võtsid osa asjalikud ja hästi informeeritud inimesed ja siis väga kiiresti heideti idee prügikorvi. Mind pani imestama see kiirus,» sõnas Hõbemägi.

Tema hinnangul katsetab partei lihtsalt erinevate ideedega. «Augustis oli ideeks eelarvetasakaalu seadustesse kirjutamine, nüüd see kõrghariduse eest tasumine.»

«Algava valimiskampaania puhul on haridustemaatika üks peamisi küsimusi, IRL on sõna pidanud ja teema jääb ilmselt üles. See on pealegi palju olulisem, kui Reformierakonna valimisreformi temaatika,» leidis ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«Tundub, et eesmärk pole asjad tehtud saada. Niipea kui tajutakse, et ühiskond ei huvitu väljakäidud teemast, tõmmatakse see päevakorrast maha, see on manipulatsioon, mitte ühiskonna arendamine,» kritiseeris Hõbemägi IRLi käitumist.

«Usun, et hariduse ja kõrghariduse teema ei kao kuhugi,» ütles Ruussaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles