Koolilaste palgasoov: vähemalt kolm eurot tunnis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätisemüüja
Jäätisemüüja Foto: Eno-Gerrit Link

38,3 protsenti noortest küsivad suvetööd otsides 2,50 kuni 3-eurost tunnipalka, kuid leidub ka märksa kõrgemaid palgasoove — 31 protsenti noortest sooviksid teenida vähemalt 3-4 eurot tunnis ning 21,9 protsenti noortest 4-6 eurot, selgus suvetöö messil läbi viidud CV keskuse uuringust.

«Kui 14-15-aastastest noortest soovivad üle 3-eurost tunnipalka teenida 47,9 protsenti noortest, siis 16-17-aastasest sooviksid üle 3 euro tunnis teenida juba 63,3 protsenti vastanutest. Tööandjad on valmis ka töökogemusega noore eest kõrgemat töötasu pakkuma, kuid peamiselt soovitakse varasema töökogemusega välja selgitada noore töötahe ning soov end tõestada, mitte ei oodata ulatuslikke valdkonnaalaseid oskuseid,» kommenteerib uuringut CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt pressiteate vahendusel.

40,6 protsenti noortest otsib vähemalt 1-kuulist töökogemust ning 58 protsenti noortest olid juba ka varasema suvetöö kogemusega.

Kõik hooajalised tööpakkumised aga noortele ei sobi, kuna alaealistele ning koolikohustuslikele alaealistele on palkamisel mitmeid piiranguid. 15–16-aastasel koolikohustusliku alaealise palkamisel tuleb teada, et alkoholiseadus keelab rakendada alaealist töödel, mis on seotud alkoholi käitlemisega.

Lisaks tuleb alaealise palkamisel arvestada töö raskusastmega ning keelatud on kõrge psüühilise koormusega seotud tööd. Ka tööajale on alaealiste palkamisel seatud mõningad piirangud, et kaitsta noore tervist ning seega ei tohi alaealine töötada kella 20:00 – 06:00 vahelisel ajal ega vahetult enne koolipäeva algust või üle temale ettenähtud tööaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles