Pillak: miks korraldab Lasnamäe kontserti kanalisatsioonitrasside ehitaja?

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnne Pillak.
Õnne Pillak. Foto: Andres Haabu

Reformierakondlasest Tallinna linnavolikogu liige Õnne Pillak esitas linnapea kohuseid täitvale Taavi Aasale arupärimise, milles tahab teada, miks usaldatakse üle 35 000 euro maksva Lasnamäe päevade lõppkontserdi korraldamine firmale, mille põhitegevusala on kanalisatsioonitrasside ehitamine.

Linnavalitsus eraldas eile reservfondist 25 000 eurot Lasnamäe linnaosavalitsusele linnaosa päevade lõpukontserdi korraldamiseks lauluväljakul. Linnaosa reservfondist eraldati veel 10 000 eurot ning lõviosa rahast läheb peaesineja, Venemaa popstaari Natali esinemistasuks ning tehnika rendiks.

«On iseenesest tore, et Lasnamäel on sellise pika traditsiooniga üritus, mis on kogukonna seas populaarne. Kuid paraku on tõsiasi, et viimastel aastatel on selle ettevõtmise rahastamist saatnud tumedad pilved ja tundub, et see traditsioon jätkub sellelgi aastal,» ütles Pillak Postimehele.

«Linnavalitsuse 6. mail vastu võetud raha eraldamise korralduse seletuskirjast võib lugeda järgmist: Lasnamäe linnaosavalitsus korraldab pereürituse koostöös OÜ Comfort Solutioniga.

Tunnistan, et minus tekitab siirast imestust Tallinna linnavalitsuse ja Lasnamäe linnaosavalitsuse otsus valida ürituse korraldajaks ettevõte, kelle põhitegevusalaks on vee-, gaasi- ja kanalisatsioonitrasside ehitus ning kelle suhtes on üleval sundlõpetamise hoiatus. Teatavasti on OÜ Comfort Solutionsi vastu esitatud 02.02.2015 sundlõpetamise hoiatus, sest ettevõte ei ole esitanud 2011.-2013. aasta majandusaasta aruannet ega põhjendanud majandusaasta aruande mitteesitamist 180 päeva jooksul alates kustutamishoiatuse tegemisest,» selgitas Pillak.

«Eeldan, et avalikku raha, teisisõnu Tallinna maksumaksja raha kasutades kontrollib Tallinn oma koostööpartnerite tausta, et olla kindel nende usaldusväärsuses ja professionaalsuses. Arvestades seda, siis on raske uskuda, et nimetatud ettevõtte on ürituste korraldajana parim ja usaldusväärseim valik, keda Lasnamäe päevade korraldajana kasutada,» lisas ta.

Saamaks teada, miks on just nimetatud ettevõtte kasuks otsustatud, esitas Pillak linnavalitsusele vastavasisulise arupärimise.

Muuhulgas tahab Pillak teada ka seda, miks Lasnamäe päevi kui pika traditsiooniga üritust mitte linnaosa eelarvest, vaid ettenägematuteks kuludeks mõeldud reservfondidest?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles